1000845.jpg
Tarjouksessa olleesta porsaan ulkofilepalasta leikkasin paksuja viipaleita, nuijin ne ohuen ohuiksi pihveiksi. Paistoin pikaisesti kuumalla pannulla, maustoin, täytin sienisalaatilla ja käänsin lehdykäksi.
960313.jpg1000949.jpg1000958.jpg
1000974.jpg1000977.jpg1000981.jpg
Lisäkkeeksi valmisitin pyhän kunniaksi Hasselbackan perunoita, kokeilin samalla miten onnistuisi sama punajuuresta. Raikkaudeksi kurkku-kesäkurpitsasalsaa, tomaattilohkoja. Kastikkeeksi valmisjauheesta Bearnaisekastiketta.
1001017.jpg1001019.jpg
Leikkasin perunoiden pohjat tasaisiksi. Asetin perunat puusekoittimen varren eteen. Viilsin perunoihin viillot kunnes puuvarsi pysäytti veitsen etenemisen, pysyi siten peruna koossa.
1001022.jpg1001023.jpg
Perunat voideltuun vuokaan, päälle perunamaustetta. N.225 astetta, n. puoli tuntia. Otin vuokan ulos uunista, voitelin perunat (ja punajuuret) voisulalla...
1001024.jpg1001027.jpg
...ripottelin pinnalle juustoraastetta ja hieman korppujauhoja. Sitten takaisin uuniin n. 10 minuutiksi. Valmis  (... tosin punajuuret eivät ehtineet kypsyä tuossa ajassa, kannattaakin niitä hieman esikeittää ensi kerralla...)