sunnuntai, 21. lokakuu 2007
Sienisalaatilla täytetty porsaan lehtipihvi
Tarjouksessa olleesta porsaan ulkofilepalasta leikkasin paksuja viipaleita, nuijin ne ohuen ohuiksi pihveiksi. Paistoin pikaisesti kuumalla pannulla, maustoin, täytin sienisalaatilla ja käänsin lehdykäksi.
Lisäkkeeksi valmisitin pyhän kunniaksi Hasselbackan perunoita, kokeilin samalla miten onnistuisi sama punajuuresta. Raikkaudeksi kurkku-kesäkurpitsasalsaa, tomaattilohkoja. Kastikkeeksi valmisjauheesta Bearnaisekastiketta.
Leikkasin perunoiden pohjat tasaisiksi. Asetin perunat puusekoittimen varren eteen. Viilsin perunoihin viillot kunnes puuvarsi pysäytti veitsen etenemisen, pysyi siten peruna koossa.
Perunat voideltuun vuokaan, päälle perunamaustetta. N.225 astetta, n. puoli tuntia. Otin vuokan ulos uunista, voitelin perunat (ja punajuuret) voisulalla...
...ripottelin pinnalle juustoraastetta ja hieman korppujauhoja. Sitten takaisin uuniin n. 10 minuutiksi. Valmis (... tosin punajuuret eivät ehtineet kypsyä tuossa ajassa, kannattaakin niitä hieman esikeittää ensi kerralla...)
Kommentit