Lidlissä oli myynnissä pieniä kirjolohia ja meribassia pakasteena, valmiiksi paistovuokaan pakattuna ja maustepussikin mukana. Itsenäisyyspäiväksi ostin ja sulattelin paketin kirjolohia, josta paljastui 4 kpl kokonaisia kaloja.
Koska kala oli pieni, asetin sen kokonaisena annokseen, nahka poistettuna.
Vertailun vuoksi kokosin toisen annoksen ilman päätä ja pyrstöä.
Maustoin ja paistoin uunissa kalat mukana tulleessa alumiinivuokassaan n. 40 min , n. 175 asteessa.
Lisäkkeeksi punajuurilohkoja. Kuva ei tee oikeutta punajuurille, ne olivat todella maukkaita ja värikkäitä.
Myös wok-kasviksia wokkasin pannulla. Kastike syntyi pinaatista, vedestä ja aurajuustosta.
Vasemmalla kalat menossa uuniin, oikealla paistettuna, yksi jo jatkokäsittelyssäkin. Mieto lämpö takasi mehukkaan lopputuloksen.
Kastiketta varten pinaattia, vettä ja aurajuustoa kattilaan. Miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, lopuksi vielä nestesuurus ja loppukypsennys sekä maustaminen aromisuolalla ja pippurirouheella. Keitetyt punajuurilohkot valutin, leivitin perunamausteella maustetuissa korppujauhoissa ja paistoin margariinissa.
torstai, 6. joulukuu 2007
Kommentit